Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar ve Şartları

Dışarıdan çalışmak yerine evde çalışmayı tercih eden ev hanımları, aile ekonomisine katkı sağlamak için bankalar aracılığı ile kredi çekebilir. Son zamanlarda ev hanımlarının üretimi ve ekonomik anlamda gelir elde etmesi bankalar tarafınca desteklenmektedir. Çoğu banka çalışmayan ve geliri olmayan kişilere kredi ya da kredi kartı vermiyor. Ancak bazı bankaların ev hanımlarına özel ürün ve avantajları bulunuyor. Ev hanımlarına kredi veren bankalar hangileridir? Başvuru şartları nelerdir? Ev hanımlarına kredi verilir mi? gibi çeşitli soruların cevapları aşağıda yer alıyor.
Eğer ev hanımıysanız ve SGK’ ya bağlı olarak herhangi bir yerde çalışmıyorsanız, kredi çekmek için gerekli koşulları sağlıyor olmalısınız. Çekilen krediyi ödeyebileceğinizi kanıtlayan bir belgenin olması ve çekilen kredinin aylık gelirinizin yarısını geçmeyecek şekilde olması gerekmektedir. Ayrıca kredi başvurusunda banka tarafından ipotek ve kefil gibi farklı unsurlar da karşınıza çıkabilir.
Ev Hanımları Kredi Çekebilir Mi?
Kredi çekmek isteyen ev hanımı geri ödeme durumunu belgelemeli, kefil göstermeli, üzerine kayıtlı taşıt veya gayrimenkulü belgeleyerek başvuruda bulunmalıdır. Bu durum bankaların kendisini güvenceye almak istemesinden kaynaklanmaktadır. Banka tarafından onaylanan kredilerin şartları değişkenlik göstermektedir. Kredi çekmek isteyen ev hanımları bankanın belirlemiş olduğu şartları sağlamış olması gerekmektedir.
Ev Hanımlarına Kredi Çekme Şartları
- Kredi borcunu ödeyeceğine dair gelir belgesi,
- İpotek gösterebilecek gayrimenkul için eş rızası yazılı beyanı,
- Yasal idari ve takibin bulunmaması durumu,
- Kredi taksitlerinin aylık gelirden yarısını geçmemesi şartları aranmaktadır.
Ev Hanımları Kredi Kartı Alabilir mi?
Bankalar ev hanımları için düşük limitli kredi kartı vermektedir. Dışarıda çalışmayan ev hanımlarının ihtiyaçlarını karşılaması adına çoğu banka ev hanımlarına bu konuda düşük limit ile destek sağlamaktadır. Ayrıca düşük limitli kredi kartı kullanım borcunu düzenli ve zamanında ödenmesi durumunda banka kredi notunu yükseltecektir. Düzenli ödenen borçlar ile kısa sürede düşük limitli kredi kartınızı yüksek limite çıkarmak da sizin elinizdedir.
Ev Hanımlarına Kredi Veren Bankalar
Günümüzde birçok banka ev hanımlarına geri ödemeli kredi vererek ihtiyaçlarını gidermesine yardımcı oluyor. Ev hanımlarına kredi veren bankalar;
- Aktif Bank ( N Kolay Kredi)
- Yapı Kredi
- İş Bankası
- Akbank
- ING
- CepteTeb
Kredi başvurularınızı internet bankacılığı ya da mobil bankacılığı üzerinden sağlarsanız e-kredilerden herhangi bir evrak istenmez. Bu durumda gelir belgeniz de sorgulanmaz ve şubeye gitmeden internet ve mobil bankacılığı üzerinden kredi başvurunuzu yapabilirsiniz.
Ev Hanımlarına Kolay Kredi Veren Bankalar Hangileridir?
Ev hanımlarına kolay kredi veren bankalar aşağıda yer almaktadır.
- Yapı kredi
- Akbank
- ING
- Garanti BBVA
Ev Hanımlarının Kredi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler Nedir?
Kredi çekmek isteyen ev hanımları dışarıda çalışmadıkları için farklı şartları yerine getirmesi istenmektedir. Bunlar; kefil, ikametgah belgesi, birikim, banka varlıkları, ipotek, kira, emekli ve maaş gelirleri gibi çeşitli şartları sağlamalıdır. Ancak bu belgeler bankadan bankaya göre değişkenlik göstermektedir.
Ev Hanımlarının Kredi Çekmesi İçin Kredi Notu Kaç Olmalıdır?
Ev hanımı öncesinde SGK’ lı olarak bir yerde çalışmamış ve banka ile herhangi bir ilişkisi bulunmamışsa, kredi notu da oluşmamaktadır. Fakat birikimlerini bankada bulunduran, kendi adına bankada hesabı olan ve düzenli para giriş-çıkışı olan ev hanımlarının kredi notu bulunmaktadır.
KREDİ NOTU AĞIRLIĞI | BAŞVURU ONAYLANMA İHTİMALİ |
1-900 | Düşük |
901-1200 | Gelire Bağlı Olarak Değişkenlik Gösteresi |
1201-1499 | Orta |
1500-1900 | Yüksek |
Ev Hanımları Kredi Borcunu Ödeyemezse Ne Olur?
Borç ödenmemesi durumunda bankalar herhangi bir ayrıcalık tanımaz. Bankanın size vereceği zaman içerisinde borcunuzu ödeyememe durumunda, bankanın yasal icra sürecini başlatma hakkı vardır. Ayrıca kefil gösterdiğiniz kişiden borcun ödenmesi istenebilmektedir. Bu sürede borcunuz gecikme faizi ile katlanmaktadır.